От ОССЕ съобщават за многобройни обстрели на линията на съприкосновение в Донбас,

...
От ОССЕ съобщават за многобройни обстрели на линията на съприкосновение в Донбас,
Коментари Харесай

ОССЕ твърди, че има обстрели в Донбас, Песков отправи остри предупреждения

От ОССЕ оповестяват за  " многочислени обстрели " на линията на прикосновение в Донбас, а Дмитрий Песков остро разкритикува враговете на Русия, съобщи Ройтерс.

Дипломатически източник  е прецизирал, че пукотевица има от двете страни. От щаба на въоръжените сили на Украйна са отказали коментар.

По-рано през днешния ден представители на Донецка (ДНР) и Луганска (ЛНР) национални републики обявиха, че украинските бойци са обстреляли четири пъти територията на самопровъзгласилата се република. По думи им изстрелите са се водили от " гранатомети от друг вид, миномети и огнестрелно оръжие ". Силите на ДНР " са били принудени да открият ответен огън за потискането на огневите средства на съперника. "

От обединените въоръжени сили на Украйна съобщиха, че обстрелът се е водил от позицията на ДНР и ЛНР. Засечени са осем нарушавания, " две от които ползват оръжие, неразрешено от Минското съглашение. "

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков разяснява, че обстановката в Донбас може да " възпламени война ", в случай че осведомителните офанзиви продължат. По думите на Песков провокативните дейности от страна на Киев в региона на Донбас са се засилили през последното денонощие, съобщи настоящо.ком.

" През последното денонощие чуваме известия, че Русия съхранява голям ударен капацитет на границата, само че става въпрос за нашата лична територия. Но никой, нито един западен представител не приказва за големия ударен капацитет на украинските въоръжение по разграничителната линия. А дружно с провокативните дейности, които се ускориха през последното денонощие, това е доста, доста рискова обстановка ", сподели още Песков.

Той изрази страдание, че " съперниците " на Русия не виждат нападателните желания на Киев. 

По-рано Песков разгласи висока възможност от това въоръжените сили на Украйна да атакуван ДНР и ЛНР. 

Песков разяснява и статията на изданието Politico, в която се споделя, че Русия ще нападне Украйна  " след 20 февруари ". Той назова материала " следващия фалшив "  и подсети, че предишните прогнози на медиите за хипотетично " Нахлуване " също са се оказали неправилни.

Статията на Politico, която разяснява представителят на съветския президент бе оповестена на 16 февруари под заглавие " Why Feb. 20 worries Russia watchers. "

В нея са показани отзиви на разнообразни специалисти. Конкретно е наблегнато на мнението на военния специалист от CNA Майкъл Кофман, съгласно който точно след 20 февруари би трябвало да се следят дейностите на съветската войска, с цел да се схванат " същинските планове " на Владимир Путин.

По-рано английският таблоид The Sun и изданието Politico оповестиха 16 февруари за възможна дата за нахлуване на Русия над Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР